Skip to main content
Feltkurs for

Videregående skole 3

Det er mulig å sy sammen flere feltkurs slik at skolen får en hel dag ved senteret. Vi er fleksible og tilrettelegger feltkursene slik at det passer skolens timeplan og læreplan. Ta også en titt på våre andre feltkurs under de andre trinnene.

Funksjon og tilpassing hos fisk, plankton og planter

Heldagskurs for faget biologi 2. Bunndyr kan også inkluderes i feltkurset. Elevene blir kjent med naturvitenskaplige metoder i felt samt fordyper seg i organismers tilpassinger til levestedet.

DNA- livets kokebok

Kurset går over en hel skoledag og elevene får forsøke seg på DNA-fingerprinting, ekstrahere DNA fra kiwi og jobbe med meiose. 

Midlertidig ikke tilgjengelig: Overnattingstur til Skrim med kalksjø, fjellsjø og geologi

Overnattingsturen for Biologi 2 går over to dager. Vi jobber med ferskvannsøkologi og abiotiske faktorer i to ulike innsjøer. Vi sammenligner kalksjøens økosystem med annen innsjø i området. Vi overnatter på Rajehytta hvor det er plass til ca 30 personer. Kostnader for reise, mat og overnatting må påberegnes. Turen kan utvides til tre eller flere overnattinger og temaer kan suppleres til feltkurset

Bærekraftig energi

Feltkurset går over en skoledag og eleven går gjennom følgende poster:- kobling av solceller, varmepumpe, solfanger, termoelektrisitet Feltkurset krever at elevene har hatt litt teori om varmepumper, solceller mm. Kurset kan tilpasses i  vanskelighetsgrad til den enkelte klasse. Elevene kan grille til lunsj  om de tar med seg grillmat. Velkommen!

Innsjøen som økosystem Bi eller Bi2

Feltkurset går over en hel skoledag enten på Borrevannet eller på Svinessaga og Goksjø utenfor Sandefjord. Elevene jobber med abiotiske og biotiske faktorer i ferskvann. Vi trekker garn også. For bruk av Goksjø må det bestilles i god tid!

Naturfaglig undersøkelse av ferskvann

Dette er et heldagskurs (5 timer) for påbyggklasser, hvor elevene arbeider med både abiotiske målinger og de levende organismene i innsjøen.  Elevene kan ta med seg grillmat til lunsj og bør være kledd etter været. Gummistøvler er det viktig å ha med seg. NB!! Parkering av biler på toppen av bakken. 

Strålenes verden for påbygg

Feltkurset går over 4 til 5 timer. Elevene bør kle seg godt for lunsj ute. Ta gjerne med grillmat eller matpakke som kan grilles på bål. NB! Parker biler på parkeingsplassen og steng ikke for utkjørsel fra garasjen. Takk. Velkommen!

Astronomi for påbygg

Astronomikveld for påbyggklasse! Ta med klassen til en kveldsøkt (18.00-21.00) hvor vi lærer om astronomi og besøker observatoriet vårt. Kvelden kan kombineres med et annet tema i forkant, Ta kontakt!

Karbon- for påbygg

Fem timers kurs som omhandler karbon og karbonsyklus. Elevene kan grille til lunsj og vi er både ut og inne gjennom dagen. Vi hensyn og kjør sakte på veien gjennom skogen.