Feltkurs for

Videregående skole 1

Det er mulig å sy sammen flere feltkurs slik at skolen får en hel dag ved senteret. Vi er fleksible og tilrettelegger feltkursene slik at det passer skolens timeplan og læreplan. Ta også en titt på våre andre feltkurs under de andre trinnene.

Suksesjon i innsjø

Feltkurset går over en skoledag. Elevene bør være kledd for en hel dag ute uavhengig av været. Gummistøvler er uansett en fordel å ha med seg. Det er fint om elevene har gått gjennom teorien og feltkurset i forkant av besøket.Det er muligheter for å grille på natursenteret :) 

 

 

 

 

Hvordan lage bilvoks!

Vi lager bilvoks og lærer om produktet, fremgangsmåte, bærekraftighet og merking av produktet.

Elevene tester sin egen og en kjøpt bilvoks på panseret vi har på senteret.

Til lunsj fyrer vi opp grillene så det går fint å ta med seg grillmat.

 

 

Uteaktiviteter og bekledning

 

Vi lærer om ulike materialer som ull, silke, bomull og syntetiske materialer mm.. Deretter lærer vi hvordan vi skal kle oss vinterstid og avslutter med isfiske. Is og sikkerhet er også et viktig tema.  Grilling er mulig til lunsj.

 

 

 

Goksjø, Suksesjon i innsjø

Feltkurset suksesjon i innsjø for innsjøen Goksjø! Vi møtes på Svinessaga til DNT og starter dagen der. Vi tar abiotiske målinger fra kano og undersøker fiskefaunaen og bunndyrfaunaen i Goksjø. Vi griller til lunsj :)

 

 

 

 

Temmet mat

Temmet mat er et heldags kurs som handler om å lære om våre næringsstoffer. Vi separerer melk, lager ost og smør samt tester matvarer for protein og karbohydrater. Elevene kan grille til lunsj om de ønsker.

 

 

 

 

Bærekraftig energi

Feltkurset går over en skoledag og  kan tilpasses den enkelte klasse og deres behov.. 

Elevene kan grille til lunsj  om de tar med seg grillmat.

 

 

 

 

Suksesjon i skog

Feltkurset går over en feltkdag. Vi ser på skog i to ulike suksesjonsfaser. Biotiske og abiotiske registeringer og målinger er viktig ! Ta gjerne med grillmat da vi fyrer opp grillene til lunsj.

 

 

 

 

Kanoorientering og geologi på Løvøya

Vi benytter dagen til å lære å padle kano før alle padler gjennom 400 millioner år med geologihistorie. Til lunsj fyrer vi bål og griller.  Elevene kler seg etter aktivitet og været. Vi møtes på Vadfiskerstua på Løvøya.

 


Levert av Ascentia AS