Feltkurs for

Videregående skole 1

Det er mulig å sy sammen flere feltkurs slik at skolen får en hel dag ved senteret. Vi er fleksible og tilrettelegger feltkursene slik at det passer skolens timeplan og læreplan. Ta også en titt på våre andre feltkurs under de andre trinnene.

Naturfaglig undersøkelse i ferskvann

Feltkurset går over en skoledag og danner grunnlag for at elevene selv kan velge en av temaene gjennom dagen til selvvalgt problemstilling. . Elevene bør være kledd for en hel dag ute uavhengig av været. Gummistøvler er uansett en fordel å ha med seg. Alle må ta med seg egen mat og drikke til lunsj. Det er fint om elevene har blitt forberedt på at de skal gjennomføre en forskningsrapport i etterkant av feltdagen. Feltkurset avhenger av at de har en problemstilling i forkant av besøket som eksempelet i feltkursheftet viser.

  • {{text}}
{{hotkey}}
 
 
{{text}}
 
 
 

Hvordan lage bilvoks!

Vi lager bilvoks og lærer om produktet, fremgangsmåte, bærekraftighet og merking av produktet.

Elevene tester sin egen og en kjøpt bilvoks på panseret vi har på senteret.

Til lunsj fyrer vi opp grillene så det går fint å ta med seg grillmat.

 

 

Uteaktiviteter og bekledning

 

Vi lærer om ulike materialer som ull, silke, bomull og syntetiske materialer mm.. Deretter lærer vi hvordan vi skal kle oss vinterstid og avslutter med isfiske. Is og sikkerhet er også et viktig tema.  Grilling er mulig til lunsj.

 

 

 

Naturfaglig problemstilling i innsjøen Goksjø

Feltkurset går over en dag og elevene får mulighet til å fordype seg i en av temaene vi går gjennom i løpet av dagen. Vi møtes på Svinessaga til DNT og starter dagen der. Vi tar abiotiske målinger fra kano og undersøker fiskefaunaen og bunndyrfaunaen i Goksjø. Vi griller til lunsj 🙂

 

Strålenes verden

 

Feltkurset om handler stråling fra verdensrommet, Nordlys, testing av solkrem med mer. Feltkurset foregår i hovedsak innendørs, men vi griller gjerne til lunsj.

 

 

 

DNA, arvbarhet og litt evolusjon

arv, dna elevøvelse, vg1

Feltkurset går over en hel dag. Noen av øvelsene kan gjøres på skolen etter avtale. Elevene kan ta med seg grillmat og drikke til lunsj 

 

Temmet mat

Temmet mat er et heldags kurs som handler om å lære om våre næringsstoffer. Vi separerer melk, lager ost og smør samt tester matvarer for protein og karbohydrater. Elevene kan grille til lunsj om de ønsker.

 

 

 

Bærekraftig energi

Feltkurset går over en skoledag og  kan tilpasses den enkelte klasse og deres behov.. 

Elevene kan grille til lunsj  om de tar med seg grillmat.

 

 

 

 

Naturfaglig problemstilling i Skog

Feltkurset går over en feltdag. Vi undersøker biotiske og abiotiske faktorer i skogen. Vi lærer litt om plantearter og dyrearter. Elevene kan selv fordype seg i et av temaene vi går gjennom i løpet av dagen. Husk og kle dere etter været og ta gjerne med grillmat da vi fyrer opp grillene til lunsj.

 

Kanoorientering og geologi på Løvøya

Vi benytter dagen til å lære å padle kano før alle padler gjennom 400 millioner år med geologihistorie. Til lunsj fyrer vi bål og griller.  Elevene kler seg etter aktivitet og været. Vi møtes på Vadfiskerstua på Løvøya.

 

Mat fra naturen

Feltkurset kan gjennomføres ved saltvann eller ved Borrevannet. Elevene lærer om hvilke planter og dyr vi kan høste, tillage og spise i de ulike stedene. Slutten av april og starten av mai er en flott tid for dette feltkurset.  Ta kontakt med oss i god tid slik at vi kan planlegge det i forhold til årstid. I feltkurset lærer elevene også å lage ulike båltyper, sporløs ferdsel og litt båtliv.

 

 

 

Karbonets kjemi

kjemi. vg1, elevøvelse,

Feltkurset går over en dag og omhandler stearinlysets historie. Vi undersøker kjemien til karbon, oksygen, karbondioksid og vann. I pausen brenner vi bål og elevene kan ta med seg grillmat og drikke. 


Levert av Ascentia AS