Skip to main content
Feltkurs for

Videregående skole 1

Det er mulig å sy sammen flere feltkurs slik at skolen får en hel dag ved senteret. Vi er fleksible og tilrettelegger feltkursene slik at det passer skolens timeplan og læreplan. Ta også en titt på våre andre feltkurs under de andre trinnene.

Naturfaglig undersøkelse i ferskvann

Feltkurset går over en skoledag og danner grunnlag for at elevene selv kan velge en av temaene gjennom dagen til selvvalgt problemstilling. . Elevene bør være kledd for en hel dag ute uavhengig av været. Gummistøvler er uansett en fordel å ha med seg. Alle må ta med seg egen mat og drikke til lunsj. Det er fint om elevene har blitt forberedt på at de skal gjennomføre en forskningsrapport i etterkant av feltdagen. Feltkurset avhenger av at de har en problemstilling i forkant av besøket som eksempelet i feltkursheftet viser.

  Hvordan lage bilvoks!

  Vi lager bilvoks og lærer om produktet, fremgangsmåte, bærekraftighet og merking av produktet.

  Elevene tester sin egen og en kjøpt bilvoks på panseret vi har på senteret.

  Til lunsj fyrer vi opp grillene så det går fint å ta med seg grillmat.

   

   

  Uteaktiviteter og bekledning

  Vi lærer om ulike materialer som ull, silke, bomull og syntetiske materialer mm.. Deretter lærer vi hvordan vi skal kle oss vinterstid og avslutter med isfiske. Is og sikkerhet er også et viktig tema.  Grilling er mulig til lunsj.

  Naturfaglig problemstilling i innsjøen Goksjø

  Feltkurset går over en dag og elevene får mulighet til å fordype seg i en av temaene vi går gjennom i løpet av dagen. Vi møtes på Svinessaga til DNT og starter dagen der. Vi tar abiotiske målinger fra kano og undersøker fiskefaunaen og bunndyrfaunaen i Goksjø. Vi griller til lunsj 🙂

  Elevene bør ha med gummistøvler!

  Strålenes verden

  Feltkurset om handler stråling fra verdensrommet, Nordlys, testing av solkrem med mer. Feltkurset foregår i hovedsak innendørs og er det sol setter vi ut solkokeren. 

  Til lunsj fyrer vi opp grillen og et bål om det er ønskelig. 

  DNA, arvbarhet og litt evolusjon

  arv, dna elevøvelse, vg1

  Feltkurset går over en hel dag. Noen av øvelsene kan gjøres på skolen etter avtale. Elevene kan ta med seg grillmat og drikke til lunsj 

   

  Anatomi for HO

  Feltkurset er et heldagskurs laget til HO-klasser. Elevene får lære å dissekere organer fra pattedyr (gris og rådyr) og sammenligne dette med anatomien til menneske. Feltkurset kan reduseres eller utøkes med oppgaver som mikroskopering mm.

  Elevene kan grille og fyre bål til lunsj så ta med grillmat de som ønsker.

  Temmet mat

  Temmet mat er et heldags kurs som handler om å lære om våre næringsstoffer. Vi separerer melk, lager ost og smør samt tester matvarer for protein og karbohydrater. Det er en dag med både praktisk arbeid med melk og laboratorieøvelser. Elevene kan grille til lunsj om de ønsker.

  Skummamelka som elevene lager kan vi lage kakao av eller steke vafler. Læreren må bare ta med kakao og eventuelt egg til vafler 🙂

  Bærekraftig energi

  Feltkurset går over en skoledag og  kan tilpasses den enkelte klasse og deres behov.. 

  Elevene kan grille til lunsj  om de tar med seg grillmat.

   

   

   

   

  Naturfaglig problemstilling i Skog

  Feltkurset går over en feltdag. Vi undersøker biotiske og abiotiske faktorer i skogen. Vi lærer litt om plantearter og dyrearter. Elevene kan selv fordype seg i et av temaene vi går gjennom i løpet av dagen. Husk og kle dere etter været og ta gjerne med grillmat da vi fyrer opp grillene til lunsj.

   

  Kanoorientering og geologi på Løvøya

  Vi benytter dagen til å lære å padle kano før alle padler gjennom 400 millioner år med geologihistorie. Til lunsj fyrer vi bål og griller.  Elevene kler seg etter aktivitet og været. Vi møtes på Vadfiskerstua på Løvøya.

   

  Mat fra naturen

  Feltkurset kan gjennomføres ved saltvann eller ved Borrevannet. Elevene lærer om hvilke planter og dyr vi kan høste, tillage og spise i de ulike stedene. Slutten av april og starten av mai er en flott tid for dette feltkurset.  Ta kontakt med oss i god tid slik at vi kan planlegge det i forhold til årstid. I feltkurset lærer elevene også å lage ulike båltyper, sporløs ferdsel og litt båtliv.

   

   

   

  Karbonets kjemi

  kjemi. vg1, elevøvelse,

  Feltkurset går over en dag og organisk og uorganisk karbon. Elevene jobber med karbon som grunnstoff og påviser blant annet CO2, undersøker brennverdi hos ved og lager bioplast.

  Til lunsj kan elevene grille og fyre bål så ta med grillmat de som ønsker. 

  Astronomikveld for VG1

  Astronomikveld med litt teori og en tur i observatoriene våre for hele klassen?

  Vi starter kl 1800 med en litt teori for deretter å ta turen i observatoriene våre. Aktuelle temaer er planeter, månen, å orientere seg på kveldshimmelen og mye mer….  Kvelden kan kombineres med et annet tema i forkant! Avslutning ca kl 21.00