Skip to main content
Feltkurs for

Videregående skole 2

Det er mulig å sy sammen flere feltkurs slik at skolen får en hel dag ved senteret med ulike temaer. Vi er fleksible og tilrettelegger feltkursene slik at det passer skolens timeplan og læreplan. Ta også en titt på våre andre feltkurs under de andre trinnene.

Marinbiologi og livet i fjæra

Feltkurset i marin biologi går over en hel dag eller to dager med overnatting.  Mange klasser overnatter i DNTs hytte på Knudsrød ved natursenteret og vi tar marinbiologi på Løvøya. Alternativt reiser vi til et egnet område og kan overnatte i telt/lavvo. Eksempelvis Lilleskagen. Koordinater Lilleskagen 59.093052, 10.447741  Kontakt oss for alternativer.

Sanser

Feltkurset går over en skoledag og omhandler våre sanser som syn, lukt, smak, hørsel og følelse. De som ønsker kan grille til lunsj 🙂

Funksjon og tilpassing ferskvann

Feltkurset tar for seg fisk, bunndyr og plankton og hvordan de er tilpasset levestedet sitt. Planter kan også føyes til i feltkursheftet. Ta kontakt.

ANATOMI OG DISSEKSJON FOR BIOLOGI 1

Feltkurset tar for seg kroppens organer og vi dissekerer organer fra rådyr og gris. Elevene går gjennom fordøyelsen, hjerte, lunger. lever, nyrer mm. Feltkurset kan fint kombineres med utvalgte deler av feltkurset «Sanser». Ta kontakt så skreddersyr vi dagen.

Plantefysiologi

Feltkurset går over en hel dag. Elevene lærer seg å bruke mikroskop, lyslupe og lager mikroskop-preparater av enfrøblada og  tofrøblada planter. Vi lærer om ulike vevstyper og frø.

Til lunsj fyrer vi opp grillen slik at de søm ønsker kan grille til lunsj.

Geologi og kanopadling for videregående skole

Dette er et heldagskurs innen tema kroppsøving og geologi i området Løvøya. Elevene padler i kanoer og går utdelt kart over geologiske spennende godbiter rundt øya. Vi har følgebåt! Til lunsj fyrer vi bål og hygger oss. Felkurset kan endres slik at det kan legges vekt på annet faglig også ved å redusere geologidelen. Vi er åpne for forslag og endring.

Aktivitetsdag for BU

Feltkurset går over en hel skoledag, men kan tilpasses den enkelte klasse. Vi lærer å lage bål, utforske spennende aktiviteter for barn og får erfaring i å bruke skogen som kilde til lek og aktivitet.

bål