Skip to main content
Feltkurs for

Trinn 1-2

Det er mulig å sy sammen flere feltkurs slik at skolen får en hel dag ved senteret. I tillegg har vi andre aktiviteter som spikkeoppgaver og natursti. Vi er fleksible og tilrettelegger feltkursene slik at det passer skolens timeplan og læreplan. Ta også en titt på våre andre feltkurs under de andre trinnene. En nærmere beskrivelse av feltkursene kommer på Teams under Horten Natursenter.

Vårtegn

Ca. 2 timer.  Elevene lærer om våren og undersøker hvilke vårtegn de kan finne i området rundt natursenteret.

Høsttegn

Ca. 1 time. Vi samler høstblader fra forskjellige trær og studerer dem i håndlupe. Hvor har det blitt av den grønne fargen? Elevene tegner hvert sitt blad og lager klassens høstlandskap.

Temperatur

Ca. 1 time. Hva er kaldt og hva er varmt? Elevene lærer hvordan lese av et termometer og gjør forsøk knyttet til temperatur.

Bartrærne våre

Elevene lærer å kjenne igjen gran, furu og einer. Hvordan kjennes og lukter barnålene? Hvordan ser konglene ut? Hvordan smaker einer-te? 

På tur til natursenteret

Hel dag. Lærer fra natursenteret møter klassen på veien til natursenteret. På vei til senteret har vi flere stopp tilpasset hva som finnes i naturen for årstiden. Vel framme blir det bål eller grill og mulighet for fuglekikking. 

Maur, insekter og andre småkryp

Heldagsopplegg. Elevene går på jakt etter smådyr og insekter som de undersøker. Hvor fant vi de forskjellige dyrene? Hvor mange bein har de? Hvordan ser de ut i lupe? I tillegg undersøker klassen hva maur liker å spise, ser på maurtua og tester hvor fort den beveger seg. Mauren blir også studert i lupe. Kurset passer både vår og høst.

Fugler

Vi ser på fugler på fuglebrettet og på Borrevannet. Elevene lærer å bruke kikkert og gjenkjenne noen vanlige fuglearter. Kurset tilpasses årstiden.

Jul på natursenteret

Elevene lærer om noen gamle juletradisjoner knyttet til naturen, og er vi heldig møter vi skogsnissen. Vi lager fuglemat, og det er ekstra koselig om klassen har med seg grøt.

Spikkekurs

Elevene lærer trygg bruk av kniv og får en enkel spikkeoppgave tilpasset årstiden.